Trends 2024

keukenTrends 2024

In 2024 zullen keukens waarschijnlijk een breed scala aan kleuren en materialen laten zien, waarbij zowel tijdloze als gedurfde keuzes opvallen. Hier zijn enkele trends op het gebied van kleuren en materialen die we kunnen verwachten:

1.    Natuurlijke materialen: Het gebruik van natuurlijke materialen zal prominent blijven. Hout blijft een favoriet voor kasten, vloeren en zelfs plafondbalken. Marmer, beton en natuursteen zullen ook populair blijven voor werkbladen en achterwanden.

2.    Contrasterende kleuren: Keukens kunnen een mix van contrasterende kleuren laten zien. Denk aan kasten in een donkere kleur, zoals diepblauw of zwart, gecombineerd met lichtere werkbladen en achterwanden om een opvallend contrast te creëren.

3.    Neutrale kleurenpaletten: Hoewel gedurfde kleuren populair kunnen zijn, zullen neutrale kleuren zoals verschillende tinten wit, crème, grijstinten en taupe ook een belangrijke rol blijven spelen. Ze bieden een tijdloze en elegante uitstraling aan de keukenruimte.

4.    Metalen accenten: Metalen zoals roestvrij staal, messing of koper zullen worden gebruikt voor armaturen, handgrepen en zelfs als accenten in kastontwerpen. Deze metalen voegen glans en een vleugje luxe toe aan de keuken.

5.    Matte afwerkingen: Mat afgewerkte kasten en werkbladen winnen aan populariteit. Deze afwerkingen geven een moderne uitstraling en zijn beter bestand tegen vingerafdrukken en vlekken dan glanzende oppervlakken.

6.    Kleurrijke accenten: Hoewel neutrale kleuren domineren, zullen kleurrijke accenten zoals backsplash-tegels, decoratieve accessoires, en zelfs apparaten in levendige kleuren zoals groen, blauw of rood de ruimte opfleuren en persoonlijkheid toevoegen.

7.    Duurzame en gerecyclede materialen: De vraag naar duurzaamheid zal leiden tot het gebruik van gerecyclede materialen voor keukenoppervlakken, zoals werkbladen gemaakt van gerecycled glas of composietmaterialen.

 

De keukentrends van 2024 zullen een evenwicht vinden tussen tijdloze elementen en gedurfde accenten, waarbij natuurlijke materialen, contrastrijke kleuren en duurzame opties de belangrijkste focus zullen zijn. Het doel is om een harmonieuze en functionele ruimte te creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch is voor dagelijks gebruik.